Prodigy - World's on Fire: Za fanove benda!

Fanovi grupe „Prodigy“ svuda u svetu imali su priliku da samo jednog dana, 31. marta, pogledaju film „Prodigy: World’s on Fire“. Fanovi u Srbiji gledali su ga u bioskopu „Kolosej“ u Ušću.

Verovatno je to bilo prvi put da je bioskopska sala videla toliku energiju i divljanje, na platnu naravno. Nijedan akcioni hit, nijedan horor ne bi mogao da vas natera da se naježite i da vas preplavi emocijama kao film o grupi „Prodigy“.

Film prikazuje snimke jednog od najvećih koncerata grupe, održanom pred oko 65 000 fanova (!), u sklopu „Warrior’s Dance Festivala”. Snimci su savršeno uklopljeni u celinu, prate muziku, doživljaj i emocije. Režirao je nagrađivani reditelj Paul Dugdale, uz instrukcije članova benda.

Kadrovi ne mogu da uhvate to more ljudi, nepreglednu masu koja je tu samo iz jednog razloga – da čuje grupu “Prodigy”.

Film počinje do sada neviđenim snimcima benda iz Brazila, da bi nas polako uveo u atmosferu velikog koncerta. Počinje pesmom “Spitfire”, da bismo zatim čuli "Firestarter", "Breathe", "Invaders Must Die", "Out of Space" i "Omen", i mnoge druge…

Čudno je sve to bilo posmatrati iz fotelje, jer se prave emocije i energija doživljavaju baš na samom koncertu. “Kakav je osećaj nastupiti pred toliko ljudi? Morate da budete tamo da biste znali, jednostavno morate.” – kaže Keith Flint.
Liam, Maxim i Keith čine grupu, ali Liam je srce benda i to se vidi. Keith i Maxim su sve vreme aktivni na bini, ali Maxim svojom pojavom i harizmom baca Keitha u drugi plan.

Kadrovima i režiseru se nema šta zameriti! Sve je napravljeno savršeno. Ono što možda fali jesu izjave Keitha, Maxima i Liama, iza scene. Takođe, fali “realnost” koncerta – sigurno je bilo desetine, ako ne i stotine ljudi kojima je pozlilo od tolike gužve, šutke i guranja…

Film vraća uspomene, asocira na njihove uspešne početke, na inovaciju, na uzbuđenje koje su nam doneli…

Pre dvadeset godina okupili smo se… A sada stojimo tu, pred svima vama. To ipak znači nešto.”, bio je kratak, pun emocija i ponosa Maxim.

Pogledajte još