Real bez Ronalda i Benzeme, vraćaju se Kaka i Iguain

MADRID, 1. aprila 2011. (Beta-AP) - Napadači Real Madrida Kristijano Ronaldo i Karim Benzema neće zbog povreda igrati u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Sportinga iz Hihona, a očekuje se i da će propustiti meč sa Totenhemom, u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ronaldo, koji je najbolji strelac Reala sa 37 golova u svim takmičenjima, neće biti u timu zbog povrede noge, koja ga muči od marta. On nije postigao gol u poslednje četiri utakmice, a da bi se što pre oporavio, propustio je obaveze u reprezentaciji Portugala.

Benzema se povredio igrajući prošle nedelje za reprezentaciju Francuske.

U ekipu će se posle oporavka od povreda vratiti Brazilci Kaka i Marselo.

"Ako sutra ne pobedimo Sporting otežaćemo sebi situaciju u prvenstvu. Možemo da odmorimo povređene igrače, kojih je mnogo, ali ne mogu da ostavim na klupi (Mesuta) Ezila, (Anhela) Di Mariju I (Rikarda) Karvalja", rekao je trener Reala Žoze Murinjo.

Real je drugi na tabeli španske lige sa pet bodova manje od vodeće Barselone, sa kojom će 20. aprila igrati u finalu Kupa kralja.

U tim Reala vraća se napadač Gonzalo Iguain, koji je u novembru podvrgnut operaciji leđa i biće u konkurenciji za mesto u timu. On je pre povrede postigao 10 golova.

"Ni najhrabriji prognozeri nisu očekivali da će se tako brzo vratiti na teren. Svi smo srećni, to je lepo iznenađenje za nas, pošto nam je potreban napadač, jer ćemo igrati još najmanje 15 utakmica ove sezone", rekao je Murinjo.

Real će u utorak na svom terenu od 20.45 igrati protiv Totenhema, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona, a revanš je na program 13. aprila u Londonu.

Pogledajte još