Koncert: Saša Kovačević

Izostale su, međutim, dve očekivane višnje na torti – Emina Jahović je, navodno, bolesna a Nikolina Pišek, navodno, snima seriju u Hrvatskoj i Saša im, navodno, nije zamerio...

Obožavateljkama koje su, očekivano, bile u ogromnoj većini nije mnogo smetao izostanak ženskih zvezda u duetskim hitovima. Doduše, dok se Saša nije još pojavio sjatile su se one oko još nekih „VIP prvoredovaca“ kao što su Milan Vasić, Vlada Stanojević, Ćemo, Marko Živić, Saša Kapor... Pojavili su se i bivši „fanki supruDŽnici“ Anabela i Gagi – naravno, došli su odvojeno ali su se u jednom momentu skoro mimoišli.

Stizalo je cveće sa svih strana, pa nezaobilazne mede, čak i flaša pića a kad je prilazio publici Sale je to morao da čini prilično oprezno jer ženski svet u njegovoj blizini uopšte nije ispoljavao stidljivost. Dobio je „es-kej“ sijaset poljubaca usred pesama, obezbeđenje je povremeno moralo prilično žustro da reaguje

Nizali su se za to vreme hitovi „Ruka za spas“, Bolji čovek“, „Ludak“, „Lažu te“ kao i pomenuti dueti. U „Još ti se nadam“ Eminu je „zamenila“ prateći vokal Ivana a Nikolina... Njoj nije bilo potrebno tražiti zamenu s obzirom na minoran „pevački“ deo ali i činjenicu da bi joj teško iko predstavljao adekvatnu alternativu u vizuelnom smislu.Upravo je „Idemo do mene“, uprkos njenom izostanku, još od uvodnog „ooo-oo-oo“ donela, sasvim očekivano, najveću euforiju“, a posle „Kome da verujem“ Saša je po ko zna koji put odao priznanje publici i nakratko se povukao.

Devojčurci su samo čekali da se ugase svetla ne bi li se čuo prodoran vrisak koji je najavio Sašin izlazak na binu. Za početak – „Korak do dna“, pa pod brojem dva još veći hit. Prvi u njegovoj karijeri, pesma uz koju ga je publika upoznala – „Jedina si vredela“. Ushićeno je popularni pevač ponavljao „koliko vas ima“ usput primetivši da ne bi bio uspešan političar jer mu pesma ide bolje od retorike.

Nije još uvek velik reprertoar pesama koje je Kovačević snimio pa je ponavljanje nekoliko hitova bilo očekivano na bisu. Za kraj, ponovo je pružena „Ruka za spas“. Kad su u pitanju njegove koncertne aktivnosti u Beogradu – sasvim solidan početak a kad diskografija bude bogatija i planirani gosti pouzdaniji, biće to još bolje.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još