Danas počinje festival u Kanu

KAN, 11. maja 2011. (Beta-AP) - Projekcijom filma "Midnight in Paris" Vudija Alena večeras u Kanu počinje 64. Medjunarodni filmski festival na kojem se 20 ostvarenja takmiči za prestižnu Zlatnu palmu.

Alenov film će biti prikazan van takmičarske selekcije, a u kojem igraju Oven Vilson, Rejčel Makadams, Ejdrijen Brodi, Marion Kotijar kao i prva dama Francuske Karla Bruni-Sarkozi koja se pojavljuje u epizodnoj ulozi.

U konkurenciji za Zlatnu palmu su, pored ostalih, novi film Terensa Malika "The Tree of Life" sa Bredom Pitom i Šonom Penom i ostvarenje braće Žan-Pjera i Lika Dardena "The Kid with a Bike". Lars von Trir je ove godine u Kanu sa dramom "Melanćolia" u kojoj igraju Kirsten Danst, Kifer Saderland i Šarlot Genzbur, a Nani Moreti sa filmom "Habemus Papam" u kojem uz Moretija igra Mišel Pikoli. Pedro Almodovar, koji je u Kanu osvajao nagrade za režiju i scenario ali nikad i Zlatnu palmu, ove godine konkuriše sa filmom "La piel que habito" u kojem glavnu ulogu igra Antonio Banderas koji se i proslavio 1980-ih u njegovim ostvarenjima.

Pogledajte još