Evrovizija - Dino Merlin prošao u finale

U drugoj polufinalnoj večeri izbora za pesmu Evrovizije u finale se plasiralo dest zemalja: Estonija, Rumunija, Moldavija, Irska, Bosna i Hercegovina, Danska, Austrija, Ukrajina, Slovenija i Švedska.

Prvi je nastupio predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin koji važi za jednog od favorita, a od bivših jugoslovnenskih reprublika dobro se plasirala i Slovienija.

Energični nastupi, pirotehnika, seksi žene i mnogi bi rekli, muzika koja se više gleda nego što se sluša, obeležili su drugo polufinalno veče.

Zapažen nastup imala je predstavnica Ukrajine Nika Njutn, čiji je scenski nastup upotpunjen video snimkom umetničkog slikanja kafom.

Kao prvi od 19 večerašnjih takmičara, nastupio je Dino Merlin ispred Bosne i Hercegovine, sa pesmom "Love in rewind". Njegov scenski nastup upotpunila je gitara, a sa njim u pratnji su nastupili četvoročlani prateći bend i šarmantna devojka koja je pevala prateće vokale.

Na konferenciji za medije, održanoj odmah posle drugog polufinala "Pesme Evrovizije 2011", žrebom je određen konačan redosled prema kome će se u subotu uveče predstavnici 25 zemalja takmičiti za titulu najbolje pesme Eurosonga.

Redosled nastupa finalista:

Finska (1), Bosna i Hercegovina (2), Danska (3), Litvanija (4), Mađarska (5), Irska (6), Švedska (7), Estonija (8), Grčka (9), Rusija (10), Francuska (11), Italija (12), Švajcarska (13), Velika Britanija (14), Moldavija (15), Nemačka (16), Rumunija (17), Austrija (18), Azerbejdžan (19), Slovenija (20), Island (21), Španija (22), Ukrajina (23), Srbija (24) i Gruzija (25)

Finale 56. Pesme Evrovizije iz "Arene" u Diseldorfu emituje Radio-televizija Srbije u subotu, 14. maja od 21 čas na Prvom programu.

(old_image)

Pogledajte još