Restoran Kalispera

Ne morate više da da brinete jer u beogradskom restoranu "Kalispera" će za vas pripremiti prava grčka jela i to po veoma pristupačnim cenama.

Ambijent restorana pažljivo je uređen da savršeno odgovori svakoj nameni koju možete poželeti, bilo da priređujete porodični ili poslovni ručak, romantičnu večeru udvoje ili neku svečanost.

Domaćin restorana, Jorgos Papanikolau, se pobrinuo da sve u restoranu bude autentično pa ćete za trenutak odlutati u neke toplije, primorske krajeve.

Enterijer urađen u kombinaciji cigle i drveta sa diskretnim detaljim, koji „mirišu“ na more. Simpatični stolovi će vam pružiti neophodnu udobnost i mir, kada vam je to potrebno. Ipak petkom i subotom u večernjim satima, kada je na programu živa grčka muzika, "Kalispera" se transformiše u mesto gde uz poznate zvuke sirtakije i prodoran ukus uza, možete ludovati dokle god vam prija. Kažu, vikendom rade dokle gosti to žele!

Letnja bašta im je mesto ua istinsko uživanje, zaštićena od buke ispunjena cvećem, rasteraće sve vaša probleme.

Otkrićemo vam tajnu, zašto je njihova musaka baš toliko dobra:prelivaju je bešamel sosom sa indijskim oraščićem! To joj uz nezaobilazni plavi patlidžan daje onaj ukus koji razoružava.

Piletina sa dimljeni sirom je jelo koje, kako kažu, dame prosto obožavaju.Njen slatko slani ukus, uz neko vino sa Krita je više nego primamljiv. Još ako znate da se sve priprema na maslinovom ulju, uživanje je zagarantovano!

U ponudi imaju raznovrsne salate: tzaziki, melizano salatu, a preporučuju vam da probate i giros, ali i rečnu ribu i morske plodove i paste.

Za kraj desert, i to na račun kuće! Kadaif koji ima ukus sličan baklavi, dovoljno je dobar da ručak završite na pravi način.

Kada dođete u Novogradsku 10, dovoljno je da kažete „Kalispera!“, za ostalo će se pobrinuti dobri domaćini!

Pogledajte još