Kulinarski kutak

Da mladim (i ne samo takvim ) domaćicama, približe ideju da kuvanje, po pravilu, ne znači stajanje pored šporeta po bar dva sata dnevno, potrudili su se na prvom Beogradskom Sajmu za žene, i to tako što su želeli da pokažu, da i poznate ličnosti, kao i svi drugi smrtnici, ponekad posegnu za varjačom.

" Udruženje kreativnih kuvara" je predstavilo svoje kulinarske ideje prikaladne ovim toplim danima.

A onda je trebao da "nastupi" Milan Kalinić . U stilu velike zvezde kasnio je i to puno. Na kraju, nije ni došao, bar dok smo mi bili tamo. Da li je imao neke neodložne obaveze ili , ipak, nije tako vičan za varjačom, otkrićemo možda nekom drugom prilikom.

Za sada smo morali da se zadovoljimo, sa manje poznatim ali, svakako, ne i manje veštim, mladim kuvarima restorana "Ruski car".

Oni su za tili čas izbacili nekoliko pravih letnjih predjela, kao što su brusketi sa raznovrsnim prelivima, od maslina, preko majoneza i ukusnih dresinga.

Nebojša Čubrilović nam je otkrio kako da napravimo jednu letnju salatu. Neophodni sastojci su: piletina u soja sosu, šargarepa, zelena salata, dresing od meda i senfa . To sve samo jednostavno pomešate, i salata je gotova! Za desert, kaže, nepravaziđena je voćna salata.

U naredna dva dana, koliko traje sajam "Najbolje za nju", trebalo bi da vam pokažu koliko su vični sa varjačom i Isidora Bjelica, Luka Tešanović, Boža Spasić ...

Pogledajte još