Deveta TIBA u Beogradu

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Deveti festival "Teatarska internacionalna beogradska avantura" (TIBA), na kome će biti prikazano 11 predstava za decu iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Norveške i Italije, biće održan od 4. do 9. juna u nekoliko pozorišta u Beogradu.

Festival TIBA će biti otvoren predstavom "Priče sa pomorskog putovanja" teatra NIE iz Osla (Norveška), koja će biti izvedena u Pozorištu Boško Buha u Beogradu, najavili su organizatori.

Selektor festivala Nikola Zavišić rekao je da je komad "Priče sa pomorskog putovanja" namenjen tinejdžerima, kao i da će u okviru ovogodišnje TIBE, biti izvedeno nekoliko predstava koje za cilj imaju edukaciju adolescenata.

Prema njegovim rečima, na festivalu će biti izvedene i predstave "Drugovi iz razreda" Teatra "Distinita" iz Italije za decu od šest godina, "Ježeva kućica" Dečijeg kazališta "Branka Mihaljevića" iz Hrvatske za uzrast od pet do 10 godina, "Alisa u zemlji čuda" za decu uzrasta od pet godina u izvodjenju Slovačkog vojvodjanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca.

Na festivalu će biti izvedene i predstave "LJubav belog medveda" Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda za uzrast od pet do 10 godina, komad za decu od devet godina "Tom Sojer i djavolja posla" u izvodjenju Pozorišta Boško Buha iz Beograda, "Ja tebi djubre - ti meni šljivu" za decu svih uzrasta u izvodjenju Pro Rodopi art centra iz Bugarske.

Pogledajte još