Deveta TIBA u Beogradu

0

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) – Deveti festival "Teatarska internacionalna beogradska avantura" (TIBA), na kome će biti prikazano 11 predstava za decu iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Norveške i Italije, biće održan od 4. do 9. juna u nekoliko pozorišta u Beogradu.

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) – Deveti festival „Teatarska internacionalna beogradska avantura“ (TIBA), na kome će biti prikazano 11 predstava za decu iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Norveške i Italije, biće održan od 4. do 9. juna u nekoliko pozorišta u Beogradu.

Festival TIBA će biti otvoren predstavom „Priče sa pomorskog putovanja“ teatra NIE iz Osla (Norveška), koja će biti izvedena u Pozorištu Boško Buha u Beogradu, najavili su organizatori.

Selektor festivala Nikola Zavišić rekao je da je komad „Priče sa pomorskog putovanja“ namenjen tinejdžerima, kao i da će u okviru ovogodišnje TIBE, biti izvedeno nekoliko predstava koje za cilj imaju edukaciju adolescenata.

Prema njegovim rečima, na festivalu će biti izvedene i predstave „Drugovi iz razreda“ Teatra „Distinita“ iz Italije za decu od šest godina, „Ježeva kućica“ Dečijeg kazališta „Branka Mihaljevića“ iz Hrvatske za uzrast od pet do 10 godina, „Alisa u zemlji čuda“ za decu uzrasta od pet godina u izvodjenju Slovačkog vojvodjanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca.

Na festivalu će biti izvedene i predstave „LJubav belog medveda“ Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda za uzrast od pet do 10 godina, komad za decu od devet godina „Tom Sojer i djavolja posla“ u izvodjenju Pozorišta Boško Buha iz Beograda, „Ja tebi djubre – ti meni šljivu“ za decu svih uzrasta u izvodjenju Pro Rodopi art centra iz Bugarske.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.