Otvorene 54. Zmajeve dečje igre

NOVI SAD, 1. juna 2011. (Beta) - Predstavom "Zbrkana bajka" u Pozorištu mladih u sredu su počele 54. Zmajeve dečje igre u Novom Sadu na više punktova u glavnom gradu Vojvodine i u okolini, pod sloganom "Pitam se, pitam".

U Sremskoj Kamenici, u rodnoj kući pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, glumac Nebojša Dugalić je recitovao stihove njegovih pesama.

U okviru Zmajevih dečjih igara biće održano 60 programskih celina, nastupiće više od 10.000 dece i mladih, kao i 70 stvaralaca za decu. Biće održani brojni interaktivni programi, izložbe, koncerti, radionice, pozorišne predstave i predstavljanja novih knjiga.

Tokom manifestacije, najmladji će moći da uživaju u programima Uličarolija, Bolnica za medvediće, Karneval, Pod lipama, a moći će da se druže i sa umetnicima koji stvaraju za decu i da posete izložbe.

Novina u odnosu na prethodne festivale je radionica "Mali astronomi", u okviru koje će mališani svake večeri kroz teleskope moći da posmatraju noćno nebo. Na igrama će učestvovati i brojni zabavljači, poput žonglera i štulara.

U sredu će biti uručene i nagrade Zmajevih igara za 2011. godinu Timotiju Džonu Bajfordu, Urošu Petroviću i firmi Interplov iz Londona, Zmajev štap biće uručen književnici Zorici Bajin Djukanović.

Pogledajte još