Vlada ima jedinstven stav o Kosovu

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za razgovore sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je u sredu da političari ne treba različitim izjavama da unose konfuziju po pitanju Kosova i Metohije i ponovio da Vlada o tom pitanju ima potpuno jedinstven stav.

Na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju, Stefanović je rekao da razume da pojedini političari žele da daju "svoj pečat" rešavanju krize, ali da gradjani treba da obraćaju pažnju samo na izjave onih političara koji su nadležni i koji imaju relevantne informacije, poput predsednika, premijera, resornog ministra i njega.

"Sve ostalo je deo političkog folklora. Ljudi treba da znaju ko je na izvoru informacija, a meni se čini i da znaju", rekao je on, ali je dodao da je u svakom demokratskom društvu rasprava o svim pitanjima dozvoljena.

Stefanović, medjutim, nije odbacio mogućnost da se razgovara i o podeli Kosova, već je ponovio da o svim temama može da se priča jer srpska strana želi da bude konstruktivna i ne želi da je optuže da se protivi dijalogu.

On je rekao da je sada potrebno razgovarati o životnim pitanjima ljudima koji žive u pokrajini. Svoje vidjenje trenutnog toka pregovora objasnio je metaforom o ručku koji se sastoji od predjela, glavnog jela i dezerta i da ne treba na početku ručka govoriti o dezertu.

Pogledajte još