Misis Tolstoj

- Svet ovog komada utemeljen je na istorijskim činjenicama, ali sama priča, kao i dramska situacija, je slobodno sastavljena. Veoma je interesantno da je Kokovkin napisao priču koja će biti razumljiva i onima koji nikad nisu čuli za Tolstoja, ako takvih uopšte ima na ovoj planeti, i onih koji su sudski veštaci za pitanje tog velikog pisca. Ovo je višeslojan komad koji govori o paklu u braku koji ljudi prave jedni drugima, o isprepletenosti ljubavi i mržnje, o tome kako povređujemo svoje najmilije i kako zapravo u svojim opsesijama traćimo svoje živote. Na kraju shvatamo, ako shvatimo, kao naš junak, da živimo samo dok volimo – kaže reditelj Milenković.

Tanasije Uzunović, tumači lik Tolstoja u ulozi Sofije je Nada Blam.U predstavi igraju i Dragan Nikolić, Nebojša Kundačina, Bojana Stefanović, Mihajlo Lađevac/Branislav Tomašević i Pavle Jerinić.

U saradničkoj ekipi nalaze se i Boris Maksimović (scenograf), Olga Mrđenović (kostimograf), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Marko Fabri (dizajn zvuka)...

Pogledajte još