Moguće dobijanje datuma ove godine

0

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je u četvrtak da postoji mogućnost da Srbija dobije datum za pregovore za članstvo u EU do kraja godine.

„EU treba da čini sve što može da aktivno podrži Srbiju na putu ka Evropi. Brinaska vlada želi da Srbija postane članica EU i podržavamo napore Srbije u tom pravcu. Postoji mogućnost da Srbija dobije datum za pregovore, ali da sačekamo prvo zvanično mišljenje Evropske komisije u oktobru, kazao je ambasador za RTV B92.

Devenport je istakao da je izručenje haškog optuženika Ratka Mladića Hagu istorijski događaj i dokaz da Srbija ostvaruje punu saradnju sa međunarodnim sudom.

Govoreći o Kosovu, Devenport je istakao da je za poboljšanje života ljudi neophodan konstrunktivan pristup Beograda i Prištine i pozdravio dijalog koji vode predstavnici dve strane.

On je istakao da ideje o podeli Kosova ne doprinose tom dijalogu i da je izjava potpredsednika vlade Ivice Dačića da Srbija i Albanija treba da se dogovore oko podele „nova verzija stare ideje„.

BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.