Kladioničari ulažu milione na Noleta!

Uticaj Novaka Đokovića na globalnu ekonomiju postaje toliko snažan, da je samo pitanje dana kada će početi značajno da menja rast i pad akcija na najvećim svetskim berzama.

Naime, kladionice širom Starog kontinenta u poslednje vreme suočavaju se sa maksimumom svojih kapaciteta kada je reč o primanju uplata na pobede najboljeg tenisera sveta.

Prva koja je izašla u javnost sa podacima, britanski “Vilijem Hil”, zadovoljno je priznala da se milioni evra konstatno slivaju u njihovu kasu sa zaokruženim imenom Srbina na listićima.

Među uplaćenim iznosima, od kojih se običnim ljudima zavrti u glavi, rekorder je jedan gospodin iz Engleske, koji je danas uložio čak 150.000 evra na pobedu Novaka protiv Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa.

Zarada će, u slučaju pogotka, biti višestruka, minus ako promaši još veći, ali čovek, izgleda, zna šta radi. To je deseti put zaredom da uplaćuje megalomanske sume na trijumf Đokovića. Prethodno je uložio 130.000 evra na pobedu protiv Rafe Nadala u Rimu.

- Primamo veoma hrabre uplate na Novaka. Svi su ubeđeni da će Srbin da pobedi Federera, koji je sve doskora bio nepobediv. Mada je reč o neizvesnom meču, većina veruje da Đokoviću niko ne može ništa, pa ni Rodžer - rekao je portparol “Vilijam Hila” Grem Šarp.

Nadal: Nole je bolji Oblaci puni brige i tmurnih pogleda nadvili su se i nad čelom Tonija Nadala, trenera i strica momka sa Majorke. Španski stručnjak je toliko deprimiran ovih dana da otvoreno kritikuje svog pulena, i u prvi plan stavlja Novakovu nepobedivost. - Novak je dobio Rafu četiri puta zaredom i uništio mu samopouzdanje do krajnje mere. Nadal, pritom, ne igra dobro ni u Parizu, i nije zaslužio da osvoji turnir. Partije su mu daleko ispod njegovog nivoa - oštar je Toni. - Nadam se da će Rafa moći da se izdigne iz svega toga i odigra koliko može u ovom trenutku. Opet, jasno mi je da mu nije lako, jer se nije suočavao sa ovakvim teškoćama u karijeri ni kada je ispred sebe imao sjajnog Rodžera Federera. Njegova slabost nema veze sa privatnim životom ili bilo kakvim ličnim problemima. Novak igra odlično i nepobediv je, ali nismo preterano zabrinuti. Doći će i naše vreme.

U “Bet end vinu” takođe su uvereni u pobedu Novaka u polufinalu, dajući mu kvotu 1,34, naspram Rodžerovih 3,00. Ova kladionica smatra da će Đoković da dobije prvi set 6:4 ili 6:3, da će rezultat najverovatnije biti 3:0 u njegovu korist, iako će Federer bolje da servira i pogađa više asova.

Dok se kladionice bore da ućare što je više moguće od uspeha našeg asa, slično rade i najpoznatije svetske kompanije. Naime, na berzi u Njujorku pažljivo se beleže igre i pobede Srbina, jer sa njima raste i cena akcija brendova čije je on zaštitno lice. “Hed” i “Serđo Takini”, od kojih Novak godišnje dobija oko 11 miliona dolara u proseku, značajno dižu svoj ugled, a samim tim i prodaju proizvoda širom sveta.

S druge strane, ove sezone Đoković je zaradio 5,5 miliona dolara samo od nagrada sa turnira, a tu sumu bi mogao da uveća već posle Pariza- za 1,7 miliona “zelembaća” ako uzme titulu. Nole je, pak, u 2011. već sada zaradio duplo više od obojice glavnih rivala Nadala (2,7) i Federera (1,4 miliona).

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još