FIBA se izvinjava zbog greške

Menini je posle sastanka sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu pričao novinarima o vezama svetske i nacionalne federacije, ali je izveštače najviše zanimalo njegovo viđenje tog polufinala, u kome je igrač domaće Turske postigao pobedonosni koš iz auta.

"Znao sam da ćemo pričati o tome i dugo sam se spremao za taj odgovor. Pričali smo o tome na bordu FIBA i zaključili smo da su sudije grešile. To se u sportu dešava, pritisak je bio veliki. Izvinjavam se zbog toga, ali to je deo sporta"
, rekao je Menini.

Osim tog koša, bilo je još nekoliko propusta, ali je KSS ulagao žalbu zbog toga što je Kerem Tunčeri nagazio liniju pre nego što je šutirao i postigao koš za pobedu od 83:82.

Predsednik FIBA posetio je Beograd i tokom dva dana razgovarao je sa čelnicima KSS-a o budućoj saradnji i jačanju veza domaćeg i svetskog saveza.

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da je Meniniju predstavljen program novog rukovodstva saveza.

"Za nas je vitalno da imamo dobre odnose sa FIBA, a hteli smo da stavimo i tačku na Svetsko prvenstvo u Turskoj. Pričali smo o našim planovima, programu i želji da imamo svoje predstavnike u svim telima FIBA", rekao je Đilas.

BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još