Zašto žene vole opasne momke

Sada dakle znamo da nije u pitanju adrenalin i "volim te opasnog" već se priroda pobrinula koga će šta privlačiti. Tako će "žestoki momci" moći uvek da nađu odličnu priliku za sebe među ženama koje se i njima dopadaju, jer je svakako veći broj onih dama koje se lože na namorgođene i zgodno-nezgodne.

Tu ima jedna kontradiktornost jer, kada pitate žene koje su im osobine kod muškaraca najvažnije, većina će reći: duhovitost. Iz ovog odgovora, koji je uvrhu svih anketa, proizilazi da žene vole duhovite muškarce koji se u isto vreme ne smeju nego deluju opasno.

Zašto? Zato što, valjda, onaj koji se smeje njima deluje "blesavo", a ne radosno, a onaj ko je namrgođen, deluje "mistično". Pa, možda ima logike jer mistično je privlačnije od blesavog.

Naučnici su u sklopu svog istraživanja muškarcima i ženama dali hiljade fotografija ljudi s najtipičnijim konvencionalnim izrazima emocija. Tako oni koji se smeju simbolizuju srećne ljude, oni koji su fotografisani uzdignute glave simbolizuju ponos i slično.

Ispostavilo se da - dok su ženama privlačniji mrgudi, muškarcima su mnogo privlačnije nasmejane žene. Oni više vole kod žene izraz radosti nego izraz samopouzdanja, ponosa i moći.

Muškarci će pre iskazati zainteresovanost za malo zbunjenu ženu, nego za onu koja deluje kao da stvarno zna šta hoće. A što je najvažnije, muškarci nikako ne vole ljute žene. Njih se plaše i od njih beže.

Dakle, žene - smejte se!
Muškarci - izgledajte opasno!

Pogledajte još