Federer prekinuo Đokovićev pobednički niz!

Meče je trajao trajao tri sata i 39 minuta.

Đokoviću je ovo prvi poraz u sezoni, posle 41 pobede.

U prvom setu teniseri su bili ravnopravni. Federer je napravio brejk u prvom gemu, Đoković je uzvratio brejkom, a zatim više nije bilo važno ko servira. Teniser Srbije je vodio sa 5:4, ali je Švajcarac zatim osvojio naredna tri gema.

U drugom setu Federer je delovao ubedljivije. Brzo je stigao do prednosti od 4:1, Đoković je na svoj servis smanjio prednost na 2:4, Švajcarac je povećao na 5:2, teniser Srbije smanjio na 5:3, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi u ovom delu igre.

Đoković je odlično počeo treći set, poveo sa 3:0, 4:1, 5:2, Federer je smanjio na 5:3, ali je teniser Srbije zatim dobio sledeći gem i smanjio prednost protivnika na 2:1 u setovima.

U nastavku meča, Federer i Đoković su bili ravnopravni. Osvajali su gemove na svoj servis, dok teniser Srbije posle velike borbe nije uspeo da napravi brejk i da povede sa 5:4. Kada se očekivalo da bi mogao da završi set, Švajcarac je uzvratio brejkom i izjednačio na 5:5.

Federer je zatim poveo sa 6:5, a Đoković izjenačio na 6:6 i izborio se za taj-brek. U ovom delu igre Švajcarac je imao više koncentracije i uspeo je da okonča meč.

U finalu igraće sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je danas savladao Britanca Endija Marija sa 3:0.

Nagradni fond turnira je 17.520.000 evra.

(Beta)

Pogledajte još