Đoković: Razočaran sam, ali nastavljam dalje

"Ovo je razočaravajuć poraz. Ne može čovek da se oseća dobro posle poraza, ali znam šta da radim i znam kako da se ponašam na terenu i van njega", rekao je Đoković nakon meča u Parizu koji je izgubio sa 3:1 u setovima (7:6, 6:3, 3:6, 7:6).

Đoković je imao 41 uzastopnu pobedu u sezoni i plasmanom u finale Rolan Garosa izjednačio bi rekord koji drži Džon Mekinro.

Pobedom bi, takođe, došao na prvo mesto svetske ATP liste najboljih tenisera.

"Bila su to najbolja četiri meseca u mom životu. Moralo je to, ipak, jednog dana da se završi. Nažalost, to se dogodilo u lošem trenutku, ali takav je sport. Nastaviću da radim", poručio je Đoković.

Đoković smatra da je nesrećno izgubio prvi set posle taj-brejka.

"Igrao sam dobro u prvom setu, ali nisam imao sreće da ga osvojim. Posle sam usporio i Federer je preuzeo kontrolu. Uspeo sam da se povratim, što protiv Rodžera nije lako. Pokušao sam da zadržim koncentraciju, ali je on igrao izuzetno dobro u trenucima koji su važni. Odigrao je nekoliko dobrih poena i zasluženo pobedio", kazao je Đoković.

Srpski teniser ocenio je da je Švajcarac odigrao "neverovatan meč".

"Federer je dobio svaki poen kada mu je to bilo potrebno. U nekim trenucima imao je i malo sreće, ali takve stvari se dešavaju na ovom nivou takmičenja. Igrati sa Rodžerom u polufinalu je uvek intenzivno".

Đoković je rekao da ne misli da je hendikep to što je imao četiri dana pauze, nakon predaje Italijana Fabija Fonjinija u četvrtfinalu zbog povrede.

On je dodao da vidljivost u finišu meča sa Federerom nije bila "baš idealna".

"Bilo je vrlo teško videti servis, pogotovo u poslednjim poenima taj-brejka. To je, međutim, važilo za obojicu", istakao je Đoković.

U finalu Rolan Garosa, u nedelju, sastaće se Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji je danas bio bolji od Endija Mareja.

(Beta-AFP)

Pogledajte još