Zaz prvi put u Srbiji

NOVI SAD, 7. juna 2011. (Beta) - Francuska grupa "Zaz", koja je u rekordnom roku putem društvenih mreža doživela globalnu popularnost, nastupiće prvi put u Novom Sadu i Srbiji 24. avgusta na festivalu Kantat Novi Sad, najavili su organizatori.

"Zaz" će nastupiti u okviru Medjunarodne nedelje horskog pevanja Kantat Novi Sad na Petrovaradinskoj tvrdjavi, s bendom u punom sastavu, a prvih 4.000 ulaznica po ceni od 1.190 dinara biće puštene u prodaju 10. juna, rekla je u utorak na konferenciji za novinare promoterka festivala Teodora Bojović.

Vojvodjanska horska asocijacija (VOCA) raspisala je konkurs za predgrupu na koncertu grupe "Zaz" i pozvala mlade, uzrasta od 16 do 25 godina, da na takmičenje pošalju dve autorske kompozicije na internet sajt www.cantat.org.

Zainteresovani mogu poslati autorske pesme koje su uskladjene sa muzičkim stilom pevačice "Zaz" u video formatu, a konkurs traje od 10. juna do 10. jula, objasnila je Teodora Bojović. Rezultati konkursa biće objavljeni 15. jula, kada će tri benda ući u finale. Publika će putem glasanja preko interneta moći da dodeli bendovima 60 odsto ocene, dok će 40 odsto ocene davati stručni žiri VOCA-e.

Medjunarodna nedelja horskog pevanja Kantat Novi Sad biće u Srbiji prvi put održana od 22. do 28. avgusta 2011. godine. Tokom nedelje pevanja festival će ugostiti oko 2.000 pevača iz Evrope i Amerike, a kroz pet horskih radionica biće obuhvaćena evropska, američka i pop muzika, kao i muzika južnoslovenskih naroda.

Pogledajte još