Sindikat policije od petka u štrajku

NOVI SAD, 9. juna 2011. (Beta) - Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad LJubišić, izjavio je da će članovi tog sindikata u petak stupiti u generalni štrajk tokom kojeg će se sprovoditi minimum procesa rada.

Ljubišić je u četvrtak na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da to znači da će pripadnici policije reagovati samo u slučajevima koji se krivično gone po službenoj dužnosti i da će izlaziti na uvidjaje samo prilikom težih saobraćajnih nesreća.

"Većina sindikalnih zahteva policijskih službenika do sada je uvek nailazila na odobravanje rukovodilaca u MUP-u Srbije, ali smo više puta izmanipulisani, pa smo rešili da sutra u sedam sati stupimo u generalni štrajk", rekao je Ljubišić.

Uz podsećanje da u štrajk stupaju svi policijski sindikati, rekao je da oni traže izmenu Zakona o policiji, striktnu primenu Posebnog kolektivnog ugovora, poštovanje Zakona o platama državnih službenika, isplatu dnevnica za angažovanje van mesta rada, putnih troškova i regresa za 2011. godinu, kao i nove uniforme i opremu za rad.

Ljubišić je u četvrtak najavio da štrajk policijskih sindikata neće biti obustavljen sve dok ne bude bio potpisan protokol sa javno navedenim datumima za ispunjenje zahteva.

Pogledajte još