Radnici Bačkaputa čekaju odgovor vlade

NOVI SAD, 9. juna 2011. (Beta) - Više od 200 radnika gradjevinskog preduzeća "Vojvodinaput-Bačkaput", članice NIBENS grupe, blokira od četvrtka ujutru sa oko 30 vozila mehanizacije prilaze Novom Sadu iz pravca Siriga i Temerina, nezadovoljni odnosom države prema tom preduzeću.

Predsednik sindikata "Vojbodinapu-Bačkaput" Djuro Trivunović rekao je agenciji Beta da radnici očekuju odgovor Vlade Srbije. "Uslov za ukidanje blokade puteva je isplata martovske zarade, imamo obaveštenje iz Beograda da će to da urade danas do 16 sati", rekao je on.

Trivunović je naglasi da će, ukoliko se to ne desi, blokada puteva biti pojačana i biće blokirani svi prilazi Novom Sadu.

"Blokada firme je milijardu i 500 miliona dinara, firma je bukvalno ugašena, raspuštena je 23, maja, isključena je struja, telefoni, bila je pretnja da će poverioci doći da uzimaju imovinu i mi smo uradili jedino što smo mogli, fizički smo blokirali celu imovinu 'Bačka puta'", rekao je Trivunović.

On smatra da nije dobro što se radnici ništa ne pitaju već se dogovaraju samo banke, najveći poverioci i Vlada, ali se oni još nisu dogovorili i još ne znaju šta će da urade sa NIBENS grupom u okviru koje je "Vojvodinaput-Bačka put".

Pogledajte još