Odbojkaši igraju dvomeč sa Portugalom

Srbija i Portugal igraju sutra u 20.00 u beogradskom "Pioniru" i u subotu u 20.00 novosadskom "Spensu", mečeve trećeg vikenda Grupe C Svetske lige.

"Prva dva vikenda pokazala su ujednačenost kvaliteta u našoj grupi. Ne možemo da govorimo generalno, već moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Ostalo je još osam mečeva do kraja. Do sada smo pokazali i dobre i loše strane, pa bih voleo da odigramo bez oscilacija"
, rekao je Kolaković na konferenciji za novinare u Beogradu.

U Grupi C takmiče se Argentina, Finska, Portugal i Srbija. U dosadašnjem takmičenju Srbija je na gostovanju u Argentini jedan meč dobila, jedan izgubila, a tako je odigrala i prošlog vikenda u Beogradu sa Finskom.

Selektor Srbije istakao je da je Miloš Terzić povredio nogu i da će umesto njega igrati Nikola Kovačević.

Sa selekcijom Portugala poslednji meč odigrala je još selekcija Jugoslavije 2001. godine, a odbojkaš Srbije Bojan Janić naglasio ja da nikada nije igrao protiv portugalskih reprezentativaca.

"Nisam imao prilike da igram sa njima, ali znam da imaju odlične igrače i veoma čvrstu reprezentaciju. Treba uz maksimalno požrtvovanje da dođemo do svoje najbolje igre i pokažemo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama"
, rekao je Janić.

Reprezentativac Srbije pozvao je publiku da dodje na naredne utakmice u Beogradu i Novom Sadu.

"Voleli bismo da dođe više publike. Oni koji ne dođu biće im žao. Neverovatno je da ne može da dođe više od 3.000 ljudi, makar zbog prošlih godina kada smo pružali sve od sebe. Ovo je mlada ekipa i treba joj podrška"
, rekao je Janić.

Selektor Portugala Hoze Dijaz očekuje da će utakmice sa Srbijom biti dobre i nada se da će njegova ekipa odigrati bolje nego u prethodnim vikendima.

BEOGRAD, 9. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još