Holandija čeka potvrdu saradnje Srbije i Haga

0

Poslanik holandske vladajuće Liberalne stranke (VVD) Han ten Bruke izjavio je u četvrtak agenciji Beta da "većina u Parlamentu" Holandije smatra da je za ratifikaciju Sporazuma EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju potrebna potvrda da je saradnja Beograda sa Tribunalom u Hagu zaista unapredjena.

HAG, 9. juna 2011. – Poslanik je rekao da je Vlada Holandije ipak „već odlučila“ da odobri Sporazum EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju.

Na pitanje agencije Beta zašto se on, kao predstavnik vladajićih liberala, u sredu na sednici parlamentarnog Odbora za evropska pitanja usprotivio stavljanju ratifikacije na dnevni red donjeg doma, Ten Bruke je odgovorio da saradnju Srbije sa Hagom treba da „uverljivo“ potvrdi tužilac Bramerc.

Poslanik Hrišćansko-demokratske partije (CDA) Henk-Jan Ormel u sredu je predložio da ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju bude stavljena na dnevni red Parlamenta, ali je to odbila većina članova Odbora za evropska pitanja. On je ranije u četvrtak za Betu rekao da će, čim bude obezbedio većinu, ponovo predložiti da Parlament raspravlja o ratifikaciji.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.