Nagrada Todosijeviću za rad Bog voli Srbe

0

NOVI SAD, 9. juna 2011. (Beta) – Muzej savremene umetnosti Vojvodine objasnio je u četvrtak da je novčana nagrada od 150.000 evra na Bijenalu vizuelnih umetnosti u Veneciji pripala umetniku Dragoljubu Raši Todosijeviću za rad "Bog voli Srbe" (Gott liebt die Serben).

NOVI SAD, 9. juna 2011. (Beta) – Muzej savremene umetnosti Vojvodine objasnio je u četvrtak da je novčana nagrada od 150.000 evra na Bijenalu vizuelnih umetnosti u Veneciji pripala umetniku Dragoljubu Raši Todosijeviću za rad „Bog voli Srbe“ (Gott liebt die Serben).

U saopštenju muzeja objašnjava se da je novčanu nagradu Todosijeviću dodelila Unikredit banka, otkupivši na taj način njegov rad, koji je postao integralni deo Unikredit kolekcije.

Rad se daje godinu dana na besplatnu pozajmicu važnim muzejima savremene umetnosti u Srbiji, zemlji porekla umetnika, piše u saopštenju poslatom zbog „učestalih netačnih medijskih interpretacija“.

Pojedini mediji izvestili su da će delo biti u vlasništvu muzeja u Srbiji. Neki mediji su navodili i da je nagradu od 150.000 evra dobio Paviljon Srbije na Venecijanskom bijenalu, a ne umetnik.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.