A zašto Zvezda igra "prijateljske" utakmice sa Partizanom?

Podsetimo, Lukić je u svom opširnom intervjuu pored ostalog istakao i seldeće:

"Prvu ligu nam igraju klubovi bez stadiona kao što su Metalac i BSK, guše se veliki fudbalski centri, stadioni su bez reflektora, da nije Zvezde skoro da niko ne bi gledao domaći fudbal, nema para od televizije u Srbiji, a u Bugarskoj se na tome zarađuje nekoliko miliona evra koje dele klubovi. U Srbiji postoji klub koji igra najmanje deset “prijateljskih” utakmica bez žutih kartona, bez umaranja. To može tako dok ligu igraju klubovi bez stadiona i publike koji postoje samo da ne bi igrali protiv jednog velikog kluba kao i da bi igrali protiv drugog velikog kluba. Ja odgovorno tvrdim da je put ka ozdravljenju srpskog fudbala da se Prva liga igra u Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Kruševcu, Zrenjaninu ili Valjevu. Tamo bi na svakoj utakmici bilo po desetak hiljada ljudi i da vidim tog trenera ili igrača koji bi pokušao da pusti neki drugi klub!? Ovako imamo utakmice kao što su BSK – Metalac...", naveo je između ostalog Lukić.

Evo kako su Borčanci doskočili Lukiću:

“Definitivno, u Srbiji ne bi trebalo da postoje ‘mali’ fudbalski klubovi! Nisu više potrebni ni fudbalski entuzijasti. Ovo je logičan zaključak posle čitanja intervjua predsednika Crvene zvezde Vlada Lukića. U obračunu sa protivnicima na terenu i van njega, Lukić baš ne bira sredstva. Upotrebno je i naš klub, stavljajući anatemu na kolektiv, koji bi, realno, mogao da služi za pozitivan primer mnogima”, navode iz BSK-a, dodajući da “ne troše državne pare, nemaju sponzore među javnim preduzećima”, te da im to ipak nije smetalo da naprave pet terena, halu sportova, hotel, tribine i sve to u beogradskom naselju od 80.000 stanovnika."

“Navijače nemamo. Prvi razlog - mi ne plaćamo navijače. Drugi - nismo u minule dve sezone igrali u Borči (BSK je nastupao na stadionu OFK Beograda). Ali, igraćemo. Već od avgusta! Gospodin Lukić, očigledno, ne zna koliko je teško u današnjim uslovima napraviti stadion i prateće objekte odvajajući od usta. Nama država ništa nije ostavila u amanet. Još manje postojimo da bi ‘jedan klub igrao prijateljske mečeve’. ‘Igra bez kartona’ ne sme da bude argument ni najvećim tračarama jer, prosto, ne pije vodu. Pa ni protiv Zvezde naši igrači nisu napravili teži faul, niti dobili karton. To je ono što se zove viteštvo, a mi tako doživljavamo takmičenje. Gospodin Lukić bi trebalo da objasni zašto njegov klub igra ‘prijateljske’ mečeve prpotiv Partizana. Jer, ne pamtimo kada su pobedili najvećeg rivala”, ističu Borčanci.

On su još dodali da ostrašćenost aktuelnog predsednika kluba sa Marakane ima veze sa činjenicom da je “za razliku od Crvene zvezde, Partizan na vreme prepoznao briljantni talenat Stefana Savića, potom i Dejana Babića, čija je trenutna cena na fudbalskom tržištu veća nego celog tima crveno-belih”.

“Zvezdi niko nije branio da to prva uradi. Utroliko pre, jer je za sve nas Crvena zvezda fudbalska institucija. To će i ostati zauvek, bez obzira što se u njeno ime oglašava pojedinac sa tamnim naočarima”, zaključuju iz FK BSK.

blic.rs

Pogledajte još