Najnovija istraživanja: Zašto žene glume orgazam?

Otprilike 60 posto žena glumilo je orgazam tokom penetracijskog ili oralnog seksa, tvrdi dr Erin Kuper sa američkog Univerziteta "Temple", a prenosi Blic.rs.

"Znamo da to prevladava u našoj kulturi, ali ne znamo puno toga sa naučnog gledišta. Za mene je to prava katastrofa", rekla je dr Kuper za "Live Science".

U istraživanju je učestvovalo 366 žena u dobi od 18 do 32 godine koje su priznale da pribegavaju glumljenju orgazma, a odgovarale su na pitanja o svojim seksualnim navikama.

Mnoge od ovih žena priznale su da su glumile jer ih je bilo strah intimnosti, a neke su priznale da glume jer su nesigurne budući da ne znaju koliko su dobre u krevetu ili zato što žele da sam čin seksa završi čim pre. Mali broj njih je priznao da rade to zato kako bi poboljšale vlastito seksualno iskustvo.

"Ovaj mali broj žena koji je priznao da glumi orgazam kako bi povećao vlastito uzbuđenje zapravo ima viši nivo seksualnog zadovoljstva", ističe dr Kuper.

Međutim, žene koje glume orgazam jer se boje intimnosti rade to kako bi muškarce držale na sigurnoj udaljenosti. A ako se srame svog seksualnog umeća, onda je glumljenje orgazma jednostavan način za spašavanje vlastitog ega, veruje naučnica.

"Žene koje teško ostvaruju intimne odnose s drugim ljudima na emocionalnm nivou, čini se, teško ostvaruju intimne odnose i na seksualnom nivou. Međutim, još uvek ne znamo da li to uzrok ili posledica", kaže dr Kuper.

Žene koje glumljenjem orgazma samo žele što pre privesti kraju sam čin seksa, čine to zato što imaju problema sa zbližavanjem. Ne osećaju dovoljnu povezanost s partnerom, a sam seks im ne pričinja toliko zadovoljstvo", zaključila je dr Kuper.

Pogledajte još