Snima se "Montevideo 2"

Posle obimnih produkcijskih priprema,ekipa drugog filma o učešću reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na Prvom svetskom prvenstvu 1930. godine, nastavlja da snima na Tenerifama sredinom juna meseca. Ekipa drugog dela filma „Montevideo, bog te video” danas putuje na lokacije gde će provesti oko četiri snimajuće nedelje.

Radnja drugog film prati fudbalere na njihovom prekookeanskom putovanju od marsejske luke do Montevidea, kao i učešće naših reprezentativaca na prvom Mondijalu na kojem su osvojili treće mesto, prenosi Politika.

Jedna od snimljenih scena na brodu

(old_image)

Po povratku sa Tenerifa snimanje će biti nastavljeno u Beogradu, a planirano je da se deo scena snima i u Montevideu, što će ekipa tek isplanirati i odrediti tačan period snimanja u Urugvaju.

Inače, scene dvonedeljnog putovanja fudbalera do glavnog grada Urugvaja već su snimljene krajem prošle godine u scenografiji posebno konstruisanog broda u Barandi. Prema nacrtima arhitekte Nemanje Petrovića, za te scene izgrađen je brod površine od oko 1.000 kvadratnih metara, koji će u filmu predstavljati prekookeanski poštanski brod „Florida”. Za većinu reprezentativaca tada je počelo prvo putovanje morem i velika avantura koja se kasnije decenijama prepričavala.

To je za Tirketa bilo jedinstveno iskustvo jer tada ljudi nisu mogli da putuju na druge kontinente. Iz siromaštva, sa beogradske Čubure, on odlazi na brod gde postoji prva klasa, ide u hotele u Urugvaju i susreće se sa novim svetom što je za njega predstavljalo širenje vidika – kaže glumac Miloš Biković za Politiku, koji tumači glavnu ulogu, lik fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa.

I drugi deo filma realizuje se u produkciji kuće „Intermedija netvork”, a režija je kao i u prvom delu poverena glumcu Draganu Bjelogrliću.

Na snimanju nastavka učestvovaće isti glumci koji su tumačili uloge fudbalera u prvom filmu: Miloš Biković (Tirke) i Petar Strugar koji tumači lik Blagoja Moše Marjanovića, kao i Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić.

Njima se u drugom delu filmu pridružuje i mladi glumac Ivan Zekić u ulozi poznatog fudbalera Ivice Beka. Tu su i trinaestogodišnji dečak Predrag Vasić u ulozi malog Stanoja kao i starije kolege Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović i Srđan Timarov.

Pogledajte još