Počinje snimanje drugog dela "Montevidea"

Posle obimnih produkcijskih priprema drugi film o učešću domaće reprezentacije na Prvom svetskom prvenstvu 1930. godine počinje da se snima na Tenerifama sredinom juna meseca. Ekipa filma "Montevideo, Bog te video" će na ovoj lokaciji provesti oko četirii snimajuće nedelje "oživljavajući" ono što se desilo na ovom uzbudljivom putovanju.

Dok prvi film, koji je u domaćim bioskopima gledalo više od pola miliona ljudi, govori o formiranju državne reprezentacije pred Prvo svetskog prvenstvo u Urugvaju, radnja drugog film prati fudbalere na njihovom prekookeanskom putovanju od marsejske luke do Montevidea, kao i učešće reprezentativaca na prvom Mondijalu, gde su osvojili treće mesto.

Scene dvonedeljnog putovanja fudbalera do glavnog grada Urugvaja su krajem prošle godine snimljene u scenografiji posebno konstruisanog broda u Barandi. Brod površine oko 1.000 m2 je konstruisan na tri nivoa i u filmu predstavlja poštanski brod "Florida".

Ambijent Tenerifa, koji, kako produkcijska kuća "Intermedia Network" navodi, ambijentom odgovara Montevideu, poslužiće za snimanje scena utakmica i svega što se dešavalo van broda koji je reprezentativce dovezao do Južne Amerike.

I drugi deo će režirati Dragan Bjelogrlić, a fudbalere će igrati ista ekipa mladih, sada već veoma popularnih glumaca: Miloš Biković (Tirke), Petar Strugar (Moša), Viktor Savić (Milutinac), Andrija Kuzmanović (Jakšić), Aleksandar Radojičić (Balerina)... Tu su i njihove starije kolege Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Srđan Todorović, Nikola Đuričko i Srđan Timarov, ali i Predrag Vasić (mali Stanoje) kao najmlađi član ekipe.

(old_image)

Nole pika fudbal sa Tirketom?

Interesantno je da se kao jedan od ozbiljnih kandidata za epizodnu ulogu pominjao i srpski teniski as Novak Đoković. Pričalo se da je Nole pristao nakon utakmice koju je odigrao sa glumcima ovog filma. Ipak, ove tvrdnje nikada nisu potvrđene.

Mada u filmu neće biti Nine Janković (Valerija), zvezdama filma "Montevideo, Bog te video 2" (ako se tako bude zvao film) pridružiće se i mladi glumac Ivan Zekić u ulozi poznatog fudbalera Ivice Beka.

Okvirni datum premijere drugog dela nije najavljen, a u planu je i serija koja će predstavljati "produženu varijantu" prvog filma.

Da li biste voleli da vidite Noleta kao zvezdu filma "Montevideo, Bog te video 2"?

Šta ili ko vam se najviše svidelo u prvom delu? Kakva su vam očekivanja od drugog dela?

(Na fotografijama su kadrovi sa snimanja drugog dela na brodu koji je napravljen za potrebe filma u Barandi.)

Pogledajte još