Zvezdin tim za velika dela!

Miloš Dimitrijević je potpisao prvi, dogovor je postignut sa Vinicijusom Pačekom iz Flamenga, a naredno pojačanje će najverovatnije biti desni bek Aleksandar Todorovski. Traže se još dva osveženja u odbrani, po jedan zadnji vezni i klasični napadač.

Zvezda ne odustaje od Ivice Dragutinovića. Doskorašnji štoper Sevilje dobio je novu ponudu, čeka se odgovor. U slučaju dolaska bivšeg reprezentativca Zvezda bi zaključila potragu za štoperom, obzirom da ostaju Milan Vilotić i Uroš Ćosić, a oporavio se Danijel Mihajlović. Plan je da se proda Li Adi i tim novcem obezbedi novac za plate Dragutinovića i još nekih pojačanja.

Izvesna je promena na bekovskim pozicijama. Kapiten Pavle Ninkov ide u Tuluz ili Belgiju, dolazak na njegovo mesto Aleksandra Todorovskog je skoro siguran.

U toku je potraga i za levim bekom, obzirom da Duško Tošić ima dozvolu da ode u inostranstvo. Nije isključena ni opcija da ostane, što bi definitivno eliminisalo mogućnost transfera Milana Rodića iz OFK Beograda u Crvenu zvezdu.

Prosinečki: Zvezda kao Barselona!

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki u intervjuu „Jutarnjem listu“ istakao je presrećan zbog povrataka publike na Marakanu: - Otkako dominira Partizan, Zvezda nije igrala dobro. Ne samo da je rezultat bio loš, nego i fudbal. U ovoj sezoni ljudi su prepoznali da Zvezda opet dobro igra, dominira kroz pas i samo na jednoj utakmici nisam bio zadovoljan, u Čačku smo igrali ispod renomea. Brzo su igrači shvatili šta želim, pa i u času kad nismo bili na vrhu, naš fudbal je gledalo 18.000 ljudi. Ne smem ni da pomislim koliko bi ih bilo da smo na vrhu. Najavio je da će u 2012. zasvirati šampionske trube u Ljutice Bogdana.

- Četiri godine Partizan nas je tlačio i ovo mora biti Zvezdina godina. Titula je prioritet, veći i od dugog života u Ligi Evrope.

Naglasio je Prosinečki da Barselona trenutno igra fudbal kakav verovatno niko više nikada neće, pa povukao paralelu sa Crvenom zvezdom.

- Zvezda u srpskoj elitnoj ligi mora da bude Barselona!

Novajlija Dimitrijević će zauzeti u veznom redu kreatorsku ulogu pored Evandra. Mali Čava upotpuniće sa Brazilcem i Darkom Lazovićem ključnu osovinu na sredini terena.

Može Lazović da odgovori i obavezama kao levokrilni napadač, kao i Marko Vešović. Prednost će imati pojačanje iz Flamenga Vinicijus Pačeko, očekuje se da donese probojnost na tom delu terena, što je Crvenoj zvezdi nedostajalo u većem delu prošle sezone.

Ofanzivac na desnom boku bez konkurencije je Kristijan Borha. Prosinečki neće računati u sledećoj sezoni na Savija, dozvolu da idu imaju Kadu i Isah.

Neizvesnost se nadvila i nad statusom prvog strelca Andrije Kaluđerovića. Interesantan je klubovima iz Francuske i Turske, ali ga Zvezda sigurno neće pustiti u inostranstvo ako ne angažuje napadača po Robijevoj želji iz Brazila. Opcija za osveženje u špicu je i Ranko Despotović iz Đirone.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još