Debi Renolds rasprodaje zbirku filmskih suvenira

LOS ANDJELES, 14. juna 2011. (Beta) - Američka glumica Debi Renolds, koja je sakupila oko 5.000 predmeta sa snimanja filmova iz "zlatnog doba" Holivuda, odlučila je da rasproda kolekciju pošto je shvatila da se njen san o stalnom muzeju neće ostvariti, piše Los Andjeles tajms od utorka.

Medju filmskim suvenirima su bela haljina Merilin Monro iz "Sedam godina vernosti" (1955), haljina od zlatnog lamea koju je Klodet Kolber nosila u "Kleopatri" (1934) i tamno zelana somotska haljina Grete Garbo iz "Ane Karenjine" (1935). U njenoj kolekciji su i matadorsko odelo Rudolfa Valentina, šeširi Čarlija Čaplina i Harpa Maksa, čak i jedna lokna Meri Pikford. Debi Renolds je godinama, uz kostime, skupljala i scenografske rekvizite, kamere, pisma i automobile iz holivudskog "zlatnog doba".

Pošto je decenijama pokušala da zainteresuje investitore da u Los Andjelesu sagrade muzej, glumica je odlučila da rasproda kolekciju. Prva deo zbirke, od skoro 600 predmeta biće ponudjen na prodaju u subotu, a za 3. decembar je planirana druga aukcija.

Pogledajte još