Za sve je kriv fotoaparat

Popularna glumica Tori Speling, koja čeka treće dete, doživela je saobraćajnu nesreću kada je htela da izbegne paparaca. Spelingova je vozila svoju decu u školu, četverogodišnjeg Liama i dvogodišnju Stelu, kada se nesreća dogodila.

"Paparazo me je jurio dok sam vozila decu do škole. Pokušavala sam ga izbegnem pa sam se prilično gadno sudarila - srušila sam zid školskog dvorišta. A on me i dalje pokušavao da me slika. Deset mama, koje su se tamo zatekle počelo je da ga juri. Do kad će ovakve stvari da se dešavaju? Dok neko zbog paparaca ne pogine?", napisala je na svom tviter profilu nakon nesreće glumica koja sa suprugom Dinom Mekdermotom uskoro očekuje svoje treće dete.

(old_image)

Ljudi uglavnom okreću glavu od tog problema, često uz propratnu rečenicu – “Hteli su da budu zvezde, pa eto im sad, nek trpe.”. Samim tim što se žuta štampa dobro prodaje, i dok bude onih koji zabadaju nos u tuđe živote, biće i paparaca i posla za njih.

Kod nas je jedno vreme bila aktuelna emisija “Paparaco potera”, ali se nije dugo prikazivala.

Evo nekih od imena koje su paparaci uznemiravali, a nekima još uvek ne daju mira…

Lejdi Dajana - Dajana, njen prijatelj Dodi al Fajed i njihov vozač poginuli su u automobilskoj nesreći u Parizu, 31. avgusta 1997. godine. Kako se pisalo, jurili su ih paparaci. To je nesreća koja je izazvala brojne kontroverze i o kojoj se prava istina ni danas ne zna. Brojne teorije zavere i dalje se pletu.

Bred Pit – Breda Pita, Anđelinu Džoli, i njihovu decu paparaci u stopu prate. Posebno su ga jurili dok je bio sa Gvinet Paltrou. Poznato je da njihova ćerkica Šajlo već ima fobiju od paparaca, i da se na svakoj slici mršti…

Suri Kruz – Malenu ćerkicu Toma Kruza i Kejti Holms paparaci opsedaju svaki dan da bi uslikali njenu odevnu kombinaciju.

Rob Petinson - Osim što ga fanovi ponekad previše vole, najpopularniji “vampir” na planeti – Rob Petinson je trenutno jedna od najvećih žrtva paparazija. U nekoliko navrata su paparaci toliko iznervirali mladu zvezdu da je, na primer, na ulici u Malibuu izašao iz kola i svađao se sa njima. Čak je i kontaktirao policiju koja mu baš i nije pomogla sa ovim problemom. Interesantno je da su se fanovi Roba Petinsona sa niza sajtova udružili u zajedničkom apelu na paparazije da prestanu sa zalaženjem u privatnost njihovog miljenika. Više od hiljadu fanova se slikalo sa rukama preko lica u znak protesta. Ali, kao da su zaboravili da su često i fanovi ti koji su u stanju da rastrgnu Roba kada se pojavi na ulici…

(old_image)

Kristen Stjuart - Verovatno jedna od najskupljih paparazi fotografija ikada bi bila ona na kojoj bi bio zabeležen konačno jedan konkretan poljubac dveju zvezda sage “Sumrak”. Iako nikada nije definitivno potvrđeno, zna se da su Rob Petinson i Kristen Stjuart i privatno par, koji vrlo vešt u skrivanju svih izliva emocija. Da li je sve to marketinški trik ili zapravo način da se ljubav dvoje mladih zaštiti od javnosti – manje je bitno kada se zna koliko ih paparaziji prate u potrazi za tim kadrom ne-filmskog poljupca između Roba i Kristen. Nema mira za par poznatiji kao Robsten!

Britni Spirs
– Kako je mlada ušla u šoubiznis i odmah zasenila sve, činilo se da Britni vlada situacijom, i da zna kako da se nosi sa slavom. Međutim, nakon rođenja njenog drugog sina Džejdena Džejmsa u septembru 2006. godine, u isto vreme kada se i njen brak sa bivšim mužem Kevinom Federlajnom primicao kraju, počinje njena depresija i sklonost ka samoubistvu. Posebno je za nju bila teška 2008. godina, kada je izgubila starateljstvo nad decom, i bila hospitalizovana. Sve vreme, u stopu su je pratili paparaci. Slikali su je u raznim stanjima, u teškim trenucima, kada je obrijala glavu, otežavajući joj ionako vrlo tešku životnu situaciju.

Džatin Biber - Najveće YouTube senzacija do sada i tinejdž superstar Džastin Biber možda nije očekivao da će deo te velike popularnosti biti i paparaci koji ga konstantno opsedaju. Osim što je sada aktuelno da ga fotografišu u bilo kojoj pozi sa novom devojkom – Selenom Gomez, poznat je i incident u Izraelu kada mu nisu dali da na lični način doživi Svetu zemlju, već su jurili za njim. Očajan zbog te situacije, Biber je na Twitteru napisao i sledeće:
- Pomislio bi čovek da paparaziji imaju malo poštovanja na svetim mestima. Sve što sam hteo jeste šansa da hodam kuda je Isus u Izraelu.

Tekst: Katarina Milovanović
Nada Veljković

Pogledajte još