Red Hot Chili Peppers update

Datum objavljivanja novog albuma Red Hot Chili Peppers je 29. avgust (međunarodno izdanje) i 30. avgust (SAD).

A sada stižu i novi detalji, koje su članovi benda otkrili u prvom intervjuu o novom albumu, objavljenom u magazinu Rolling Stone. Prvi singl će se zvati "The Adventures of Rain Dance Maggie", a premijera se očekuje "sredinom jula" (u ranijim saopšenjima se kao datum precizno navodio 18. jul).

"Nije u pitanju – ovo je jedan početak", kaže Anthony Kiedis, harizmatični pevač benda, o novom albumu koji će objaviti krajem avgusta na etiketi Warner Bros. "Da, sunce kod nas tek izlazi."

Producent albuma je čuveni Rick Rubin, a "I'm With You" je prvi studijski album četverca iz Los Anđelesa još od dvostrukog albuma "Stadium Arcadium" iz 2006. Biće to i debi za njihovog novog gitaristu Josha Klinghoffera, koji se pridružio bendu u jesen 2009. nakon odlaska Johna Frusciantea.

Frusciante je bio jedan od ključnih autora i muzičara na najuspešnijim albumima Peppersa, među kojima su "Blood Sugar Sex Magik" iz 1991. i "Californication" iz 1999. i očekivalo se da će možda ovo značiti i konačan kraj zajedničkog rada, ali nakon njegovog odlaska su Kiedis i basista Flea "shvatili da imaju zajednički utisak, neku vrstu intuicije, da sa bendom još uvek nije gotovo", kaže pevač. "Nismo još završili. Želeli smo da održimo Red Hot Chili Peppers, pod uslovom ako bismo to mogli da postignemo na način koji nije u suprotnosti sa svime što smo do tada zajedno uradili.".

"Vodili smo zanimljive razgovore", nastavlja Kiedis, "o tome da li ćemo da tražimo nekoga koga uopšte ne poznajemo ili je možda savršeno rešenje odmah tu, negde pored nas." Klinghoffer, 31, je veteran u tom poslu - do sada je snimao i išao na turneje sa Beckom, PJ Harvey i Trickyjem i sa mnogim drugim poznatim izvođačima.

Novi gitarista je takođe i Fruscianteov prijatelj i sa njim je sarađivao na nekim od njegovih solo albuma, a sa Peppersima je nastupao na njihovoj poslednjoj turneji, gde je bio zadužen za gitaru i klavijature. U nastavku, pogledajte i objavljeni spisak pesama sa albuma

* 1. Monarchy of Roses
* 2. Factory of Faith
* 3. Brendan's Death Song
* 4. Ethiopia
* 5. Annie Wants a Baby
* 6. Look Around
* 7. The Adventures of Rain Dance Maggie
* 8. Did I Let You Know (This I Know)
* 9. Goodbye Hooray
* 10. Happiness Loves Company
* 11. Police Station
* 12. Even You Brutus?
* 13. Meet Me at the Corner
* 14. Dance, Dance, Dance

Izvor: rollingstone.com

Pogledajte još