Festival KROKODIL od 16. do 18. juna

BEOGRAD, 14. juna 2011. (Beta) - Treći letnji festival "Krokodil" (Književno regionalno okupljanje koje otklanja letargiju i dosadu) biće održan od 16. do 18. juna u amfiteatru Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu, najavili su u utorak organizatori.

Član direkcije festivala Vladimir Arsenijević rekao je na konferenciji za novinare da je "Krokodil", na čije programe sve tri večeri od 20 sati publika može ući besplatno, "festival koji na dinamičan način miksuje ono što se dešava u književnostima regiona".

Prema njegovim rečima, prve večeri festival će ugostiti slovenačkog pisca Gorana Vojnovića, hrvatskog televizijskog novinara i pisca poezije Aleksandra Stankovića, Barbi Marković iz Beča, saradnika podlistka "Beton" Sašu Ilića i književnika Svetislava Basaru.

Druge večeri "Krokodila" beogradska publika će moći da čuje i vidi nemačkog pisca Klemensa Majera, Ivanu Sajko iz Hrvatske, iz Sarajeva dolazi Faruk Šehić, a pored Ivana Čolovića iz Beograda tu je i Predrag Lucić iz Splita.

Završno veče pripada Renatu Baretiću iz Hrvatske, "Betonovom" saradniku Milošu Živanoviću, hrvatskom blogeru Vladi Guliću, crnogorskom piscu Balši Brkoviću i Mirku Kovaču, piscu koji se iz Beograda početkom ratnih devedesetih preselio u Hrvatsku.

U muzičkom delu nastupiće prve večeri kantautori Kralj Čačka i druge Keckec, a festival će 18. juna završiti nastupom alternativnog sastava "Goribor".

Pogledajte još