Država se ne meša u izbore u FSS

0

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković je danas ponovila da država ne može da se meša u rad granskih saveza, kao i da preko medija prati pozive za vanredne izbore u Fudbalskom savezu Srbije.

„Ministarstvo se zalaže za autonomiju u sportu. Mi ne odlučujemo o granskim savezima, pošto su to nevladine organizacije“, rekla je Samardžić-Marković na konferenciji za novinare pokreta Ujedinjeni regioni Srbije.

Novinare je zanimao njen komentar inicijative Crvene zvezde za vanredne izbore u FSS.

„Mi nismo birali predsednika FSS, niti ćemo ga smenjivati. To je stvar fudbalske organizacije. Pročitala sam u novinama da niko nije eksplicitno podržao inicijativu, već da su neki bili protiv, a neki neutralni“, rekla je ministarka.

Samardžić-Marković je i ranije govorila da država ne odlučuje o kadrovskim pitanjima u nacionalnim savezima, ali da ih pomaže.

„Mi smo značajno pomogli FSS, ali se kao ministar zalažem za demokratiju, odnosno da izbori u savezu budu stvar tog saveza“, rekla je Samardžić Marković.

Predsednik Zvezde Vladan Lukić zatražio je prošle nedelje vanredne izbore u FSS, što je nazvao „borbom protiv represije„.

BEOGRAD, 14. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.