Predstava "Nije smrt biciklo" u Beogradu

BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta) - Predstava "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)", Biljane Srbljanović u režiji Slobodana Unkovskog, premijerno će biti izvedena 18. juna na Velikoj sceni "LJuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu.

Predstava "Nije smrt biciklo", u kojoj igraju Anita Mančić, Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, LJubomir Bandović i Ivana Vuković, do kraja pozorišne sezone biće izvedena još 21. i 23. juna u JDP-u, najavljeno je danas u tom teatru.

Biljana Srbljanović je na konferenciji za novinare rekla da komad govori o porodičnim, ličnim i intimnim problemima i o životima običnih ljudi preko kojih se slama teret današnjeg vremena.

"Komad govori o generaciji moga oca, o generaciji Valtera u Sarajevu, o mojoj, zagubljenoj generaciji i onim sledećim, koje nastavljaju taj ciklus porodičnih sukoba, opsesija, velike ljubavi i besa", rekla je ona.

Glumac Branislav Lečić je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da radi na predstavi "Nije smrt biciklo" i da su retki momenti kada čovek "strasno ostavlja sve i trči u pozorište da bi osetio pozitivnu energiju radeći na nekom komadu".

Pogledajte još