Srbija na EP protiv Poljske, Danske i Slovačke

Srbija će se takmičiti u Beogradu, u Grupi A. U drugu fazu plasiraće se po prva tri tima i oni će formirati nove grupe sa ekipama iz drugih grupa.

Grupa A se ukršta sa Grupom B, u kojoj se nalaze Švedska, Nemačka, Češka i Makedonija.

U Grupi C igraće Francuska, Mađarska, Španija, Rusija.

U Grupi D takmičiće se Hrvatska, Norveška, Island i Slovenija.

Ranije su bile određene četiri reprezentacije iz svake grupe za koje se znalo da će se takmičiti u određenim gradovima - Srbija u Beogradu, Makedonija u Nišu, Mađarska u Novom Sadu i Hrvatska u Vršcu.

Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Tor Liam podsetio je da se 14 reprezentacija kroz kvalifikacije plasiralo na Evropsko prvenstvo izrazio, dok su Francuska kao aktuelni šampion i domaćin Srbija imali obezbeđeno mesto.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković poželela je svima dobrodošlicu i izrazila nadu da će se svi gosti za vreme Evropskog prvenstva osećati prijatno u Srbiji.

Žreb je vodio generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer, a pomagali su mu bivši kapiten jugoslovenske reprezentacije i nekada najbolji igrač sveta Dragan Škrbić, zatim reprezentativac Srbije Marko Vujin, reprezentativac Slovenije Uroš Zorman, reprezentativac Hrvatske Igor Vori i reprezentatiac Norveške Kristofer Rambo.

Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 29. januara 2012. godine u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još