Prosinečki računa na supertalentovanog Jankovića

Zvezdine mlađe fudbalske selekcije imale su jednu od najuspešnijih sezona, na čemu im je nedavno priznanje odao i predsednik kluba Vladan Lukić. Međutim, trener prvog tima Crvene zvezde Robert Prosinečki je otišao korak dalje, saopštivši da će na letnjim pripremama s prvim timom biti i talentovani kadet Filip Janković koji ima 16 godina.

Napadač Janković i vezni igrač Veljko Simić (rođeni 1995), po mnogima su fudbalski dragulji Zvezde, a bivši as kluba Vladimir Jugović je u intervjuu za italijanski „Tutosport” naglasio da su to novi Savićević i Stojković!

Prosinečki je najavio da će za narednu sezonu računati na 25 igrača (22 fudbalera i trojica golmana), pa će mnogi iz postojećeg igračkog kadra biti višak. Prema saznanjima „Politike”, na transfer listi će se naći Milan Jeremić, Vladan Binić, Brazilac Savio… Dejan Milovanović se posle jednogodišnje pozajmice vratio u francuski Lans, a dozvolu za odlazak imaju reprezentativac Gane Adi, njegov zemljak Isah, Brazilac Kadu.

Takođe, moguće je da odu, ali i da ostanu, sva trojica napadača: Kaluđerović, Perović i Jevtić. Trenutno je najbliži odlasku kapiten Pavle Ninkov, kome ugovor ističe za šest meseci. Crvena zvezda je postigla dogovor s francuskim Tuluzom (milion evra za obeštećenje), ali su ostala sporna primanja Ninkova i zbog toga dugotrajni pregovori još uvek traju.

Odluka da maloletnog Jankovića pozove na priprema, još jedan je hrabar potez Prosinečkog, kao što je i zimus bio slučaj s zadnjim veznim igračem Srđanom Mijailovićem, koji će 10. novembra napuniti 18 godina. Mijailović je, po rečima Prosinečkog, bio ubedljivo najbolji igrač na zimskim pripremama, a proletos je potvrdio da predstavlja Zvezdinu svetlu budućnost. Naredna sezona mogla bi da bude prelomna za njega, pogotovo što se pretpostavlja da će maltene imati zagarantovano mesto u najboljem timu.

Prozivku za novu sezonu, Robert Prosinečki će obaviti 21. juna u Beogradu, a uvodni deo priprema biće odrađen na Zlatiboru, od 23. do 28. juna. Potom sledi odlazak u Austriju (Vozendorf, 30. jun – 6. jul) i poznatu banju Tacmansdorf, koja će ponovo biti glavna baza „crveno-belima” od 6. do 18. jula. Već su ugovorena i dva kontrolna meča, s austrijskim trećeligašem Kolumbijom (2. jul) i prvoligašem Matersburgom (8. jul).

Crvenu zvezdu su već napustili doskorašnji najiskusniji igrač Ognjen Koroman, koji je ponovo član ruskog prvoligaša Krila sovjeta i golman Saša Stamenković, pojačanje prvaka Azerbejdžana Nefčija. Stigao je odlični vezni igrač Miloš Dimitrijević, a tokom boravka u Brazilu sportski direktor Ivan Adžić je završio transfer ofanzivnog veziste Vinisijusa Pačeka, koji će naknadno biti predstavljen na „Marakani”.

Izvor: politika.rs

Pogledajte još