Odbojkaši očekuju pobede protiv Finaca

"Za razliku od mečeva u Beogradu sada smo dobro upoznati sa reprezentacijom Finske. Radi se o odličnoj ekipi, koju krasi kolektivni duh. Pokazali su da mogu da igraju sa svakim protivnikom. Mislim da smo u prethodnom periodu dobro radili i da ćemo im se revanširati za poraz na našem terenu", rekao je primač srpske reprezentacije Miloš Terzić novinarima u Tampereu.

Reprezentacija Finske pobedila je Srbiju u Beogradu u prvom meču drugog vikenda Svetske lige sa 3:1 u setovima. Domaća selekcija potom se revanširala pobedom od 3:0.

Prvi meč u Tampereu, Srbija i Finska igraće u petak u 17.30, a drugi u subotu u isto vreme.

Korektor Tomislav Dokić ocenio je da reprezentativci Srbije "moraju da izvuku maksimum".

"Čekaju nas dva teška meča, iz kojih moramo da izvučemo maksimum. Potrebne su nam pobede, a mislim da imamo kvalitet da ih ostvarimo", kazao je Dokić.

Nikola Kovačević, koji igra na poziciji primača, kazao je da igrači Srbije moraju da budu "strpljiviji i agresivniji nego u Beogradu".

Korektor Saša Starović dodao je da je duel sa Finskom "jako bitan", jer reprezentacija Srbije "više nema pravo na kikseve".

"Svi smo svesni da nam je ovaj duel jako bitan. Nemamo više pravo na kikseve. Nadam se da ćemo uspeti da uđemo u meč maksimalno koncentrisani i bez grešaka, kakvih je bilo u Beogradu. Verujem da su svi spremni, prvenstveno u glavama", poručio je Starović.

On je ocenio da je reprezentacija Srbije "veliki izazov za Fince", koji igraju "posebno motivisano" u tim mečevima.

Na tabeli Grupe C Svetske lige vodi Argentina sa 14 bodova. Srbija je druga sa deset, Portugal treći sa sedam, a Finska četvrta sa pet bodova.

BEOGRAD, 16. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još