Aston Vila dovela Mekliša

Ta retka promena trenerskih poslova između lokalnih klubova razbesnela je upravu Birmingema, koja je tražila nadoknadu za poslednje dve godine Meklišovog ugovora.

Navijači Vile takođe su se naljutili, pošto niko ne voli Mekliša zbog veza sa svojim najvećim rivalom.

Vlasnik Vile, Amerikanac Rendi Lerner insistirao je, međutim, na angažovanju 52-godišnjeg škotskog stručnjaka koji će biti treći trener za manje od godinu dana.

"Znam da su neki naši navijači izrazili nezadovoljstvo, a razumem i zassto. Na meni je sada da vas ubedim da sam pravi čovek da povedem klub napred i nameravam da dam apsolutno sve da dokažem da mogu doneti uspeh klubu", rekao je Mekliš.

Novi trener naslediće na klupi Žerara Ulijea koji je prošle nedelje napustio taj klub zbog srčanih problema, posle samo devet meseci na tom mestu.

Izvršni direktor Vile Pol Fokner rekao je da je Mekliš ispunio sve kriterijume koje je klub tražio: bogato premijerligaško iskustvo, marljivost, liderske sposobnosti i "zajedničku viziju".

Mekliš je trenersku karijeru počeo u Madervelu i Hibernijanu, a onda je osvojio titulu u Škotskoj sa Rendžersom, a zatim i preuzeo reprezentaciju te zemlje.

Birmingem je preuzeo novembra 2007. godine. Iako je taj klub prošlog meseca ispao iz Premijer lige po drugi put za vreme njegovog mandata, ekipa se plasirala za Ligu Evropa sledeće godine, pošto je pobedila u Liga kupu i tako okončala period od 48 godina bez trofeja.

(Beta-AP)

Pogledajte još