Glumačke zvezde u novoj drami Biljane Srbljanović

Nije smrt biciklo, da ti ga ukradu, da ne znaš da voziš i da sa njega padneš. Ili da ti neko da na poklon. Neće ti smrt ništa. To ti je za čas. - poručuje Biljana Srbljanović u svojoj novoj drami "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)", koja stiže posle hit komada "Beogradska trilogija", "Supermarket", "Skakavci" i "Barbelo, o psima i deci".

U ovoj novoj drami iz Biljaninog sveta ponovo dolaze likovi koje već poznajemo: izopačena i presita deca, nedorasli sredovečni slabići, njihove vršnjakinje zarobljene u začarane krugove svojih neostvarenih brakova, starci koji za sebe grabe budućnost koju neće dočekati i njihova deca, zatočena u odnosima iz prošlosti koje ne mogu da preovladaju, samozaljubljeni, ambiciozni političari, majke i očevi koji su spremni da i u svojoj kući hodaju po leševima.

I kao što to već u njenim komadima često biva, sudbine ovih ljudi i mali porodični paklovi u koje su sebe zarobili – samo naizgled nepovezani i odvojeni jedni od drugih – ukrštaju se i prepliću u toku radnje, stvarajući na taj način jednu cinično iskošenu, nemilosrdno izoštrenu i baš zato uznemiravajuće istinitu sliku društva u kome živimo.

Pogledajte još