Federer: Đoković nije ništa posebno!

Đoković je, ipak, dodao da srpski teniser neće biti potpuno bez šansi na Vimbldonu, jer je pobedničkom serijom u ovoj sezoni stekao veliko samopuzdanje.

Na konferenciji za novinare u Vimbldonu, Federeru su, po svoj prilici, zasmetala brojna pitanja kako komentariše tri uzastopna poraza protiv Đokovića pre duela u Rolan Garosu.

"Uopšte nije bilo neophodno da u Parizu bilo šta dokazujem kako bih mentalno ojačao ili vratio samopuzdanja. Znam da Novaka mogu da pobedim uvek i na svakoj podlozi. Uostalom, to sam u prošlosti dokazao mnogo puta. To što je on napravio veliku seriju pobeda ne znači da je nepobediv", rekao je Federer.

Švajcarac kaže da je uoči duela protiv Đokovića u Parizu razmišljao upravo na taj način.

"U taj meć sam ušao potpuno smireno i odigrao sam zaista dobro, pogotovo u ključnim poenima. Uveren sam da ću u Vimbldonu biti još bolji", rekao je Federer.

Na pitanje ko bi ove godine mogao da trijumfuje u Vimbldonu, Federer nije imao konkretan odgovor.

"Ovo je godina kada imamo možda i najjaču konkurenciju u istoriji. Od četiri najbolja tenisera sveta uvek bi bio bar jedan kome trava ne leži, a se sada sva četvorica osećamo prilično dobro na toj podlozi. To je dobro za tenis i obećava veoma interesantan turnir", rekao je Federer.

(FoNet)

Pogledajte još