Estrada je moja sudbina!

Spoj glamura u stilu blještećih programa italijanskih komercijalinih televizija, pa red srpskog folkolara ukalupljenog u matricu po nekad boljeg, a nekad lošijeg pop - roka, neki bi rekli "teško opanku kad se pocipeli", dok bi takmičari sigurno zdušno pevali "estrada je moja sudbina".

Bez obzira na sve oko pet hiljada vatrenih navijača, uglavnom iz unutrašnjosti dočekalo je svoj Sensation in white ili Ejmi Vajnhaus.

Uz reklame preprarata za mršavljanje, balerine koje se u stilu Holivuda iz 1930. vrte iza takmičara, za svoje mesto pod suncem borili su se mlađani pevači, isti oni koji su do koliko juče bili mamine i tatine, Lepe Brene, Cece, Šabani, Čole.

Neprikosnovene zvezde večeri ovog puta bili su Ivana Pavković iz Bora i Stefan Petrušić iz Smederevske Palanke. Na ovoj klackalici prevagu je, zahvaljujući većem broju SMS glasova, odneo Stefan Petrušić koji je, pokazao da dobro pliva i u pop i u folk vodama. Kao prvoplasirani takmičar on je osvojio stan u Knjači i šansu da snimi CD za produkciju Grand.

Foto: ZVEZDE GRANDA 2011 - FINALE

U finalu tamičenja koje je već mesecima jedna od gledanijih emisja u Srbiji, učestvovalo je ukupno osam kandidata. Neki zadovoljni činjenicom da su u finanlu, drugi time da nastupaju u Beogradskoj areni. Prema komentarima Saše Popovića takmičenje je pratio milionski auditorijum. Putem SMS, prema podacima Granda, prikupljeno je 603.805 glasova.

I dok je Saša Popović, grmeo, "što ste glasali, glasali ste", malađani pevači i pevačice, koji su, kako bi neko cinično prokomentarisao, sigurno odrastali na "pastirskom roku", pokazali su da umeju da pevaju. Bolje od nekih već neprikosnovenih zvezda srpskog estradnog neba nema dvojbe. Umeju da vladaju Arenom, ali i svadbama, kafanama i vašarima...

Ne znamo da li je u pitanju samo dobra gluma, ali tek svaki krug glasanja bio je propraćen režijom u kojoj akteri očekuju ishod neke veoma teške operacije. Pa, šta je ostalo nekom dvadesetogodišnjaku u Srbiji koji zna dobro da peva, nego da se uz blagoslov roditelja i komentar: "idi, sine, bolje ti je da držiš mirkofon u ruci, nego ašov i da se mučiš, kao što sam se ja mučio" nego da se prijavi u Zvezde Granda.

Pogledajte još