U Luksemburgu danas sastanak ministara EU i Zapadnog Balkana

0

Ministri spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, medju kojima i šef srpske diplomatije Vuk Jermić, danas će u Luksemburgu sa šefovima diplomatije Evropske unije (EU) razgovarati o daljoj saradnji Zapadnog Balkana i Unije u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja.

To je redovni ministarski sastanak u okviru „Foruma za Zapadni Balkan“, kakav je u junu prošle godine održan u Sarajevu.

Na sastanku će učestvovati i visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File.

Pošto će se sastanak održati u formi tzv. „gimnih sastanaka“ koji predstavljaju nezvanične ministarske susrete u EU, na samom sastanku neće biti zvaničnih obeležja učesnika, što će omogućiti da, kao prošle godine u Sarajevu, bude zastupljen predstavnik Prištine.

Ministarski forum za Zapadni Balkan će se održati uporedo sa zasedanjem šefova diplomatija EU na kojem će Ketrin Ešton obavestiti ministre evropske dvadesetsedmorice o rezultatima svojih nedavnih poseta Beogradu, Prištini, Sarajevu i Banjaluci.

LUKSEMBURG, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.