Star Wars konvencija: Sila je uz Gordana Kičića

(old_image)

Po ugledu na slične konvencije koje se već 30 godina održavaju u Americi i izuzetno su popularne, prva srpska Star Wars Fan konvencija protekla je u sjajnoj atmosferi i sa brojnim posetiocima - fanovima kultnog serijala "Ratovi zvezda" (Star Wars).

U publici su bili i mladi i stari, a i nekoliko poznatih ličnosti, među kojima su najpoznatiji srpski "Star Wars" fanovi – glumac Gordan Kičić i estradna zvezda Marko Bulat koji je potpisivao svoje fotografije u kostimu džedaja. Interesantno je da je njih dvojicu ljubav prema svemu što čini Star Wars-kult povezala na premijeri jednog od filmova iz serijala na Banovom Brdu.

Na prvoj konvenciji su održana predavanja na različite teme - o filmskoj sagi, mačevanju, kolekcionarstvu, izložene su bogate kolekcije (igračke, sličice, laseri, knjige, kutije za pez bonbone), crteži, diskovi sa komjuterskim igricama, a održano je i mačevanje svetlosnim mačevima.

Kao što je i očekivano, pravi hit su bili fanovi kosimirani kao Dart Vejder, Čubaka, Truperi i ostali junaci iz galaksije.

Uskoro će svi fanovi serijala “Star Wars” moći da se udruže u klubu ljubitelja za čije osnivanje je inicijativu pokrenuo Marko Bulat.

Lukas je prvi deo serijala nazvan “Ratovi zvezda: Nova nada” snimio 1977. godine, nakon čega su izašli “Imperija uzvraća udarac” i “Povratak džedaja”, a potom i tri epizode o događajima koji prethode prvom delu – “Fantomska pretnja”, “Rat klonova” i “Osveta Sita”.

(old_image)
Pogledajte još