Svift er obustavio sve letove

0

Američka aviokompanija Svift er (Swift Air) koja je trebalo da uspostavi liniju Čikago-Beograd, obustavila je sve letove zbog nedostataka u priručnicima za obuku.

Na sajtu Svif era www.flyswiftair.com, kompanija je najavila da će u ponedeljak dostaviti unapredjenje priručnike američkim vazduhoplovnim vlastima, odnosno agenciji FAA (Federal Aviation Administration), kako bi ispunila sve bezbednosne i formalne uslove za obavljanje letova.

Svif er će nastaviti internu reviziju i nada se da će odgovoriti na sva pitanja koje je pokrenula FAA, iako je ta agencije ranije odobrila priručnike za obuku, navodi se u saopštenju.

Na sajtu kompanije i na sajtu FAA (www.faa.gov) ne navode se detalji o propustu, zbog kojeg su obustavljeni letovi Svift era.

Kompanija Er plus (Air plus) organizator letova od Beograda do Čikaga je u saopštenju na sajtu www.flyairplus.com navela da je danas počela da vraća novac putnicima za otkazane lekove.

Kako su objavili američki mediji, prvi let Čikago-Beograd, sa čikaškog aerodroma Rokford, otkazan u petak, 17. juna, oko 21.00 po lokalnom vremenu, nekoliko minuta pre poletanja. Prvobitna informacije bile je da je FAA prizemljila sve letove Svift era.

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.