Zakon o kinematografiji do kraja godine

0

Zakon o kinematografiji trebalo bi da bude usvojen do kraja ove godine, najavila je u ponedeljak državna sekretarka u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Snežana Stojanović Plavšić.

Na konferenciji za novinare koja je u Skupštini Beograda održana povodom jubilarnog 40. Filmskog festivala u Sopotu (Sofest) Plavšićeva je rekla da je usvajanje Zakona o kinematografiji jedan od prioriteta resornog ministarstva budući da je 2011. proglašena Godinom filma.

Na pitanje novinara šta je Ministarstvo kulture od januara do danas još učinilo u vezi s obeležavanjem Godine filma i podrškom domaćoj kinematografiji Plavšićeva je odgovorila da je realizacija planiranih aktivnosti u toj oblasti usporena zbog smene resornog ministra i kadrovskih promena u toj instituciji.

Godinu knjige proglasilo je Ministarstvo kulture u sazivu prethodnog ministra Nebojše Bradića, koji je s te dužnosti smenjen sredinom marta.

Ministarstvo kulture predvodjeno Predragom Markovićem preuzelo je obeležavanje Godine filma, a jedna od prvih aktivnosti, kako je rekla Snežana Stojanović Plavšić, jeste podrška Sofestu, s obzirom da je reč o festivalu koji predstavlja i promoviše domaću kinematografiju.

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.