Partizan će igrati u Skoplju, mogući incidenti?

Portparol FFM Zoran Nikolovski rekao je za agenciju Beta da stadion u Tetovu ne ispunjava standarde UEFA te nema licencu za međunarodne utakmice.

Prema njegovim rečima, zbog toga će Partizan u revanš utakmici 2. kola za plasman u Ligu šampiona protiv Škendije igrati u Skoplju, na stadionu "Arena Filip Drugi" 20. jula.

"U Makedoniji jedino skopski stadion ima licencu za održavanje međunarodnih utakmica", dodao je Nikolovski.

Prva utakmica Partizana i Škendije igraće se u Beogradu 12. ili 13. jula.

Utakmicu u Makedoniji organizuje tamošnji šampion Škendija koja je obavezna da uz pomoć policije organizuje i obezbeđenje za meč.

U FFM je za agenciju Beta rečeno da Partizan na tu utakmicu može dovesti 2.000 navijača.

Za sada ta utakmica nije proglašena događajem visokog rizika.

Vođa Škendijine navijačke grupe "Balisti" koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za agenciju Beta da će se navijači iz Tetova oko utakmice sa Partizanom konsultovati sa upravom kluba, ali da ne
žele incidente.

"Smatram da neće biti incidenata, i mi ne želimo provokacije, a isto se odnosi i na gostovanje njihovih navijača (Partizana) ovde
", rekao je taj navijač.

Na pitanje zašto se onda na jednom navijačkom sajtu "Balista" nalazi i poruka "Smrt za Srbe", on je kazao da to nije stav navijačke grupe, već da su to "napisala neka deca".

Međutim, dobro upućeni u stanje u makedonskom fudbalu, gde su međuetnički sukobi navijača česti, strahuju i od sukoba navijača Škendije i Vardara tokom utakmice u Skoplju.

Utakmice u Tetovu, na kojima je Škendija domaćin, proglašene su događajima visokog rizika, te ne smeju da im prisustvuju navijači gostujućih timova.

Pristalice Škendije koja je oktobra 2010. godine prvi put postala šampion Makedonije, skinuli su u Kičevu makedonsku zastavu sa jarbola, izgazili je i umesto nje postavili zastavu Albanije. Makedonski fudbalski savez zabranio im je gostovanja do kraja sezone.

Na tetovskom stadionu česti su incidenti između navijača dva tima iz tog grada: "Balista" i "Vojvoda" makedonske nacionalnosti koji podržavaju klub "Teteks".

Prošle sezone njihov obračun nastavljen je i van stadiona, a zaustavljen je tek žustrom reakcijom policije.

SKOPLJE, (Beta)

Pogledajte još