Rambo: Ejmi, samo teraj po svome, sad si mi još milija!

Ejmi Vajnhaus možda je poslednji autentični izdanak bunta i tragike koji su obeležili šezdesete i sedamdesete, ali je to slaba uteha ljudima koji su platili kartu za njen koncert u Beogradu, izjavio je za agenciju Beta muzičar Ivan Ivačković.

Ivačković, dugogodišnji rok novinar, muzičar i menadžer široj publici poznat je kao čovek koji je u Srbiju doveo "Roling stounse", i koji je o njima napisao knjigu "Umetnost pobune". U toj knjizi su posebno mesto zauzeli ekscesi članova benda, njihovi problemi sa zakonom, drogom i alkoholom.

Prema rečima Ivačkovića, mlada Ejmi Vajnhaus (27) "možda je najnetipičnija pojava na današnjoj muzičkoj sceni".

"Prvo, ona je rođena pevačica, što se u naše vreme zaista retko viđa. Drugo, ona nema nikakvog osećaja za odgovornost prema bilo kome, što je u eri visokog profesionalizma nezamislivo. Beogradska publika je, nažalost, imala prilike da se uveri samo u ovu drugu stvar", rekao je Ivačković.

Svoje mišljenje izneo je i muzičar Rambo Amadeus na svom Fejsbuk profilu.

"Svi koji su bili na koncertu Eme Vinarije u Beogradu i 'razočarali se' njenim nastupom, pokazuju ozbiljno nepoznavanje istorije savremene muzike i provincijalizam u ukusu. Valjda su navikli na hiperaktivne turbo folk protagoniste koji vole 'pošteno da odrade svoj posao'. Ejmi, samo teraj po svome, sad si mi još milija", napisao je Rambo.

Pogledajte još