Crvena zvezda predstavila reforme Super lige

0

BEOGRAD, 21. juna 2011. (Beta) – Fudbalski klub Crvena zvezda u sredu je predstavio predlog reforme Super lige Srbije koji, kako je rečeno, sadrži "stroža pravila".

BEOGRAD, 21. juna 2011. (Beta) – Fudbalski klub Crvena zvezda u sredu je predstavio predlog reforme Super lige Srbije koji, kako je rečeno, sadrži „stroža pravila“.

Član radne grupe koja je sastavila predlog, Stefan Pantović, rekao je da će uslovi koje klubovi moraju da ispune za licencu biti „posedovanje osnovne infrastrukture – stadiona, reflektora i drugog, bankarska garancija za slučaj ispadanja iz takmičenja, i podrška lokalne samouprave“.

„Ko hoće da se takmiči u Super ligi, mora da se angažuje za nalaženje finansija i podrške lokalne samouprave. Moramo svi da budemo svesni da je fudbal danas, ipak, biznis“, kazao je Pantović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da bi naredne tri godine bile „prelazni period“ za uvodjenje „strožih pravila“ u to takmičenje.

Cilj reforme Super lige, rečno je u Crvenoj zvezdi, jesu „bolje funkcionisanje lige, povećanje prihoda klubova i Zajednice, uvodjenje većeg broja sponzora u takmičenje, povećanje broja gledalaca na stadionima, uredjenje infrastrukture na stadionima i promocija fudbala“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.