Srbija bolja od Italije

U dramatičnoj završnici srpski vaterpolisti su u finišu ispustili prednost od dva gola, a Italijani su uspeli da izjednače golom Đorđetija u poslednjem sekundu.

Treba, međutim, reći da su izjednačenju u velikoj meri doprineli zvaničnici za zapisničkim stolom, jer je poslednji napad Italijana umesto 4,8 sekundi, koliko je stajalo na semaforu, trajao bat tri sekunde duže.

Bez obzira na to, prvaci sveta su sami krivi što su došli u situaciju da se kockaju. Najpre su u utakmicu ušli dosta sporo i dekoncentrisano, pa su bili primorani da jure prednost domaćina, a potom su i finišu napravi nekoliko grešaka i ispustili vođstvo.

Najvažnije je, ipak, da je savladan najteži protivnik, čime je gotovo sigurno obezbeđeno prvo mesto u grupi i najlakši protivnik u četvrtinalu.

Junak pobede bio je golman Slobodan Soro, koji je odbranio peterce Filjoliju i Desertiju i tako bio najzaslužniji za novi trijumf "delfina".

U poslednjoj utakmici u grupu Srbija će sutra od 17,30 časova igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

"Pravda je na kraju pobedila. Neću o sudjenju. Loše smo počeli i primili nekoliko golova koji nisu za nas karakteristični. Posle smo se trgli i odigrali mnogo bolje, mada je primetno da nismo uigrani", rekao je Milan Aleksić.

Sa tom ocenom se slaže i Andrija Prlainović, koji je sa pet golova imao ogromne zasluge što smo ostali neporaženi.

"Loš početak, dobar kraj i pobeda. Prve dve četvrtine nisu bile u našem stilu, a posle je bilo bolje. Ne treba da komentatrišemo završnicu, mada su četiri sekunde trajale uplo duže. Morali smo, ipak, to da sprečimo, jer smo vodili 10:8 i imali igrača više", rekao je Prlainović.

Srbija: Soro, Ćuk, Gocić, Udovičić 1, Vapenski, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 3, Prlainović 5, Mitrović, G. Pijetlović.

Italija: Tempesti, Luongo, Gito, Filjoli 2, Perez, Felugo 1, Đakopo, Galo, Prešuti 2, Fjorentini, Ikardi 2 , Deserti, Đorđeti 3.

U drugoj današnjoj utakmici A grupe SAD su pobedile Kinu 13:6. Srbija ima dve pobede, Italija i SAD po pobedu i poraz, a Kina dva poraza.

U grupi B danas je Hrvatska pobedla Crnu Goru sa 11:5, a Australija je savladala Kanadu 13:8. Hvatska ima dve pobede, Crna Gora i Australija pobedu i poraz, a Kanada dva poraza.

(FoNet)

Pogledajte još