Odlična igra Ane za prolaz u treće kolo

U trećem kolu Ivanović će igrati protiv pobednice duela u kojem se kasnije danas sastaju Poljakinja Agnješka Radvanska i Čehinja Petra Cetkovska.

Kao i u prvom kolu protiv Amerikane Melani Udin, Ana je danas prikazala izvanrednu igru i, što je možda još važnije, ogromnu želju da konačno izađe iz prosečnosti i napravi rezultat u skladu sa njenim mogućnostima.

Meč protiv 121. teniserke sveta Ivanović je počela pomalo sporo i uspavano. U drugom gemu propustila je brejk šansu, da bi već u narednom izgubila svoj servis i omogućila Grkinji da povede 3:1.

Tada je došlo do potpunog preokreta i Ana je zaigrala još bolje nego pre dva dana. Najpre je na svoj servis smanjila na 3:2, da bi potom napravila brejk ne pepustivši protivnici nijedan poen.

To je bilo sasvim dovoljno da reprezentativka Srbije vrati samopuzdanje. Forhendi su joj ponovo posali ubitačni, rastrčala se po terenu i stizala veoma teške lopte i Danilidu više nije imala nikakvih šansi.

U drugom setu ljubitelji tenisa imali su priliku da uživaju u Aninoj igri, koja je u svim elementima podsećala na vreme kada je ona suvereno vladala sveskim tenisom i bez problema stizala do završnica gren slem takmičenja.

Završna statistika pokazala je potpunu superiornost Ane Ivanović u meču. Osvojila je 22 pena više (56-24), imala 15 direktno osvojenih poena više (24-9) i šest neiznuđenih grešaka manje (9-15).

Ukoliko se sa ove dve pobede oslobodila velikog pritiska zbog niza loših rezultata, Ivanović bi konačno mogla da ostvari rezultat koji bi joj trasirao povratak u svetski vrh.

Protiv Radvanske, 11. teniserke sveta, Ivanović se do sada sastajala šest puta i rezultat je nerešen, s tim što je Poljakinja trijumfovala u tri poslednja susreta. Jedini dosadašnji meč protiv Cetkovske, trenutno 81. na WTA listi, Ana je dobila rezultatom 6:0, 6:0.

LONDON, (FoNet)

Pogledajte još